panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Upplev Sverige

Sverige är ett land som lämpar sig utmärkt för fritidsaktiviteter av olika slag, mycket tack vare vårt klimat med snö på vintern och soligt och varmt på sommaren. Här följer några tips på vad man kan hitta på runt om i vårt avlånga land.

Vinteraktiviteter i Åre

Åre är utan tvekan Sveriges främsta ort för vintersport. Mest känt är såklart Åre för sin utförsåkning, då man här hittar Sveriges i särklass största skidområde med 42 liftar och drygt 100 km pist. Utöver alpin skidåkning lämpar sig även fjällen kring Åre alldeles utmärkt för bland annat längdåkning, turskidåkning, snöskovandring, skotersafari samt åkning med hundspann.

Stockholm

Sommaraktiviteter i Stockholm

Besöker man den svenska huvudstaden under sommaren kommer man definitivt inte lida brist på fritidsaktiviteter av olika slag då Stockholms utbud sommartid är oerhört brett. Stockholms skärgård som är helt unikt i sitt slag erbjuder goda möjligheter till bad och andra vattenaktiviteter som surfing, kanotutflykter och båtturer med mera. Är man i Stockholm under sommaren är givetvis ett besök på Skansen och Gröna Lund ett måste. För den som gillar att gå på museer av olika slag finns det i Stockholm otaliga sådana med en rad olika inriktningar.

Spännande aktiviteter i Örnsköldsvik

Den norrländska staden vid Höga Kusten bjuder på en rad olika spännande aktiviteter, framför allt i form av naturupplevelser av olika slag. I det natursköna Höga Kusten med den kringliggade skärgården finns goda möjligheter till exempelvis hiking, bad samt andra vattenaktiviteter. Befinner man sig inne i själva Örnsköldsvik kanske ett besök på Area1 vara någonting. Här finns möjlighet till bland annat pistolskytte, sumobrottning, och air hockey med mera.

Fartfyllda aktiviteter i Göteborg

I västkustens största stad, även kallad Sveriges framsida finns många möjligheter till fartfyllda aktiviteter av olika slag. Något som har inslag av både fart och härlig naturupplevelse är att åka så kallad ribbåt och susa fram i Göteborgs skärgård i 55 knop. Andra fartfyllda aktiviteter är till exempel ett besök på High Adventure där man klättrar på banor högt uppe i träden eller Hillside Cycling, vilket innebär cykling i natursköna områden i Göteborg med omnejd på nästintill orörda stigar.