panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Nu är det dags för pyssel

Att pyssla gillar alla, stora som små. Pyssel är ett utmärkt läroverktyg för barns utveckling och motorik. Att prova på olika material och konsistenser främjar ett kreativt tänkande. Leklera är ett pyssel du kan presentera i tidig ålder, de olika färgerna och konsistensen är väldigt stimulerande för en minsting. Genom sådana lekar lär barnen sig bland annat olika färger och former.

Vi som vuxna kan känna att det är väldigt kul men även avkopplande att pyssla med våra barn. Det finns något terapeutiskt i skapandet. Det har exempelvis blivit mycket populärt med målarböcker för vuxna.

Gör ditt pyssel till en gåva

Du kan passa på att göra en fin present av ditt pyssel eller skapa egna julkort som du skickar ut till släkt och vänner. Det är väldigt omtänksamt och värmande att få ett personligt julkort. En sak att tänka på i pysslandet är att du kan inkludera saker du redan har hemma i ditt skapande. Det går även bra att använda gamla bitar presentpapper och sedan toppa det med glitter eller fina band. Med toarullar kan du dessutom hitta på massa fint med. Så det går bra att blanda nytt och gammalt men köp hem det ni behöver.