panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Lördagsaktivitet

Lördagar är för oss här i Sverige en slags mikroversion av vad sommarsemestern är. En veckas arbete eller studerande är över och det är dags att få slappna av och hitta på något trevligt med familj och eller vänner.

Därför tänkte vi ta upp några av våra mest älskade lördagsaktiviteter som du med all säkerhet kommer att känna igen.

Lördagsgodis

Melodikrysset

Melodikrysset har länge varit en mycket populär företeelse på lördagsmorgnarna, men på senare år så har det nästan blivit en slags institution för att stanna extra länge i sängen på morgonen medelst lösning av veckans Melodikryss. Melodikrysset kan beskrivas som en slags musikalisk ordfläta, där musikstycken som spelas ligger till grund för vilket ord som ska in i ordflätan.

Stryktipset och tipslördag

När frukosten är bortstädad och morgonkaffet svalnat så är det därefter dags att ta sig an dagen. En aktivitet som genom åren blivit till en klassiker bland, kanske framförallt svenska män, är Stryktipset och tidigare också tv-programmet Tipslördag. Stryktipset är för den som inte känner till en typ av sportsbetting där man tippar totalt 13 fotbollsmatcher som vanligen spelas under lördagen, men ibland också någon eller några under söndagen. Sista inlämning är dock alltid lördag 15:59. För mer detaljerad fakta om Stryktipset och hur det spelas, besök Tippat.se

I regel så är det matcher från engelska Premier League som finns med på kupongen och det var också just dessa matcher som tillsammans med travsport visades i det klassiska tv-programmet Tipslördag. Idag visas matcherna i regel i andra kanaler, men den som säger att Stryktipset och en fotbollsmatch tillsammans med en lördagsöl är något svunnet, den har fel.

Uppesittarkväll med familjen

Uppesittarkväll är förvisso kanske ett uttryck som numera används framförallt när man pratar om 23:e december, men vi menar snarare familjekvällen som inleds med en trevlig middag där potatisgratäng och fläskfilé samt bearnaisesås inte är sällan förekommande. Som senare fortsätter och avslutas med de klassiska fredagsmyssnacksen och den sena filmen på exempelvis TV4.

Och du, glöm inte lördagsgodiset!